SPORTS A.I.

logo360

Automatische Sport Camera

De Uitdaging

360SportsIntelligence is een van de grootste camera leveranciers in de Nederlandse sportmarkt. Hun intentie is om videoanalyse voor iedereen toegankelijk te maken. Ze voorzien sportclubs van camerasystemen en een gebruiksvriendelijk platform om de beelden te delen.  

Een van hun doelen is om alle teams dezelfde ervaring te bieden als professionele teams met betrekking tot wedstrijdregistratie. Daarom willen ze automatische camera’s, waardoor het lijkt alsof de wedstrijd wordt opgenomen door een echte cameraman


Oplossing

Bestaande algoritmen proberen de positie van de bal te volgen en zijn in staat het spelverloop te volgen. De bal is echter niet altijd zichtbaar door obstructies, weersomstandigheden of gewoon omdat de bal te klein is.

Wij hebben een deep learning model gemaakt dat de loop van het spel kan inschatten door de posities en bewegingen van de spelers te analyseren. Indien beschikbaar gebruiken we dan de exacte positie van de bal om de camerabeweging te optimaliseren. Deze methodologie kan worden getraind om elke sport te volgen, of de bal nu zichtbaar is of niet.

Tot nu toe hebben we deze methodologie met succes toegepast op verschillende sporten: voetbal, hockey, zaalvoetbal, volleybal, waterpolo, rugby en hopelijk volgen er meer.

Resultaten

> 0
wedstrijden worden elke week automatisch opgenomen​

Bekijk ook onze andere projecten!