BUSINESS A.I.

Pupil Segmentatie App

De Uitdaging

Het oog is één van de meest fascinerende organen van het menselijke lichaam. Het bepaalt samen met de hersenen hoe wij de wereld om ons heen interpreteren. Dit proberen wij met onze algoritmes natuurlijk na te bootsen.

Naast het simpelweg ‘zien’ geven onze ogen nog meer informatie over ons. Zo wordt het in de medische wereld ook gebruikt om de hersenstam activiteit te meten door de bekende pupilreflex methode. 

Dit is een simpele methode maar het heeft ook zijn beperkingen. De methode is zeer subjectief en voornamelijk bij donkere ogen kan de reflex soms maar moeilijk worden waargenomen.

De Oplossing

Samen met een medisch expert hebben we een app ontwikkelt die het oog reflex objectief kan meten.

Dit hebben we gedaan door een deep-learning model te trainen die het oog volledig kan segmenteren. Dit model hebben we geformateerd zodat het ook in een mobiele app gebruikt kan worden.

De app meet de verandering van de pupil. Dit zou bijvoorbeeld op de Intensive Care gebruikt kunnen worden om hersenstam activiteit te meten. Anderzijds zou het ook de veranderingen van het oog kunnen tracken wat bijvoorbeeld voor oogartsen interessant kan zijn. 

Bekijk ook onze andere projecten!